AFAS Stadion

Op 4 augustus 2006 werd het AFAS Stadion (voorheen: DSB Stadion) officieel in gebruik genomen.

Bereikbaarheid en Parkeren

Vlak voordat je via snelweg A9 Alkmaar binnenrijdt, doemt het AFAS Stadion op. Het stadion is dan ook uitstekend te bereiken. Op niet-wedstrijddagen kunnen gasten gratis parkeren op de parkeerplaatsen rondom het AFAS Stadion, met uitzondering van de gereserveerde vakken. Op wedstrijddagen zijn alle parkeervakken op het terrein van het AFAS Stadion (P1 t/m P7) voor genodigden. Ben je niet in het bezit van een parkeerkaart, dan kun je op wedstrijddagen tegen betaling parkeren op P9 (Verlengd Zeezicht).

Parkeerkaarten voor P9 zijn online en via het AZ Fancentrum verkrijgbaar. Het is mogelijk om op de wedstrijddag bij het oprijden van P9 een parkeerticket aan te schaffen, indien nog beschikbaar.Parkeertarieven:

  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 in de voorverkoop is € 7,50.
  • Het tarief voor een parkeerkaart P8 in de voorverkoop is € 10,-.
  • Het tarief voor een parkeerkaart P9 bij het oprijden van het parkeerterrein is € 12,50.
  • Het tarief voor een parkeerkaart P8 bij het oprijden van het parkeerterrein is € 15,-.

Openbaar vervoer

Op wedstrijddagen rijden gratis pendelbussen tussen NS-station Alkmaar en de Arcadialaan (halte Motel Alkmaar). Na de wedstrijd vertrekken de bussen onder het viaduct tussen het AFAS Stadion en P8 weer richting NS-station Alkmaar.

De gratis pendelbussen vertrekken voor het eerst twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Het vertrekpunt is achter het NS-station (los- en laad-zone).

Op niet-wedstrijddagen met OV naar het stadion? Check dan hieronder hoe je het beste kunt afreizen naar het AFAS Stadion.

Plan je reis

Rondleidingen

Nieuwsgierig naar de vele andere ruimtes in het AFAS Stadion? Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale rondleidingen. Klik hier voor het online boeken van een rondleiding of meer informatie over rondleidingen.

Plattegrond AFAS Stadion

AZ Fancentrum Kristen Nygaard in het AFAS Stadion is hét informatie- en servicepunt voor de AZ-supporter. Het centrum is vernoemd naar een van de populairste spelers uit de AZ-historie: Kristen Nygaard.

De Deense middenvelder speelde in de periode 1972-1983 maar liefst 363 wedstrijden voor AZ en stond bekend om zijn bijzondere band met de fans. Het AZ Fancentrum is de hele week geopend en AZ-supporters kunnen hier met al hun vragen terecht.

Wedstrijdbezoek AZ

Wil je een keer een wedstrijd van AZ bezoeken? In het AZ Fancentrum kun je informatie krijgen en alles regelen omtrent de aanschaf van een AZ Seizoenkaart, AZ Clubkaart of losse wedstrijdkaarten. Ook voor parkeerkaarten en het meereizen naar uitwedstrijden van AZ  kun je in het AZ Fancentrum terecht. Klik hier voor meer informatie over kaartverkoop.

AZ-kleding en -fanartikelen

Het AZ Fancentrum biedt het complete assortiment aan AZ-kleding en -fanartikelen. In samenwerking met kledingsponsor Nike heeft AZ een uitgebreide collectie samengesteld. Deze bestaat uit onder meer AZ-wedstrijdkleding, trainingskleding en vrijetijdskleding. Uiteraard vind je in de fanshop ook een ruim assortiment aan fanartikelen zoals sjaals, schoolspullen, dvd's, ballen, dekbedden, caps en nog veel meer! Voor het online bestellen van AZ-kleding en fanartikelen verwijzen we je door naar de  webshop.

Juniorclubs

Ook inschrijvingen voor bijvoorbeeld de juniorclubs De Waaghalzen en de AllstarZ worden in het AZ Fancentrum snel afgehandeld.

AZ Walk of Fame

Een fotogalerij en vitrines met oude shirts, sjaals en prijzen brengen de rijke historie van AZ in beeld. Van de eerste wedstrijden tot de huidige successen. Voor meer informatie over de AZ-historie klik hier.

Verkooppunten

AZ-kleding en fanartikelen zijn niet alleen verkrijgbaar in het AZ Fancentrum van het AFAS Stadion, maar ook bij onze verkooppunten in de provincie Noord-Holland.

Er bestaan twee soorten verkooppunten van AZ-artikelen: AZ Dealers en AZ Fanpoints. AZ Dealers verkopen AZ-wedstrijdkleding (soms ook trainings- en vrijetijdskleding) en hebben vaak ook fanartikelen in hun assortiment. AZ Fanpoints verkopen geen AZ-kleding maar wel overige AZ-fanartikelen. Indien u op zoek bent naar een specifiek AZ-artikel adviseren wij u vooraf altijd even telefonisch contact op te nemen met het betreffende verkooppunt aangezien zij niet altijd alle artikelen op voorraad hebben.

Stad Winkel Straatnaam + Huisnummer Telefoonnummer
Heerhugowaard Intertoys Middenwaard 114 072 571 71 68
Tuitjenhorn Top 1 toys Leguit Dorpsstraat 44 0226 391 428
Alkmaar Vivant de Mare Europaboulevard 344 072 564 9009
Alkmaar Alkmaarse Fan- & Giftshop Hoogstraat 2 072 511 1477
Alkmaar SPORT 2000 Laat 197 072 512 0782


Leveringsvoorwaarden

Voor de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van het AZ Fancentrum voor consumenten klik hier.

Openingstijden

Maandag 13:00 - 17:00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Op de dagen waarop AZ een thuiswedstrijd speelt in het AFAS Stadion is het AZ Fancentrum (buiten reguliere openingstijden) twee uur voor aanvang van de wedstrijd tot een half uur na het laatste fluitsignaal geopend. Tijdens de wedstrijd zijn de deuren gesloten.

Op donderdag 17 februari 2016 werd voorafgaand aan AZ - Olympique Lyon het AZ Museum geopend door een aantal clubiconen. Deze blijvende tentoonstelling vol successen uit heden en verleden bevindt zich in het AZ Fancentrum, op de eerste etage van het AFAS Stadion.

Bij de opening waren clubiconen als Kees Kist (AZ-periodes 1972-1982 en 1984-1986), Hugo Hovenkamp (1975-1983), Henk van Rijnsoever (1974-1982), Barry van Galen (1997-2006), Piet Buis (1954-1967) en Henk van der Sluis (1954-1956) aanwezig. 

Gratis toegang

Ook benieuwd naar het AZ Museum? Kom langs in het AZ Fancentrum. De toegang is gratis.

Opening

Bekijk hieronder het verslag van de opening.