Pers

Hier vind je meer informatie over persaccreditaties, interviewverzoeken en de (pers)faciliteiten in het AFAS Stadion.

Accreditatie thuisduels

Wil jij als mediavertegenwoordiger bij een thuisduel van AZ aanwezig zijn? Mail dan uiterlijk drie werkdagen voor de betreffende wedstrijd je verzoek naar accreditatie@az.nl. Daarna bevestigen we de goedkeuring per e-mail. Voor een accreditatie is een NSP-pas vereist.

Interviewverzoek
Heb jij als mediavertegenwoordiger een interviewverzoek? Mail dan naar pers@az.nl. Vermeld in je e-mail naam, telefoonnummer, medium, verzoek en deadline. Daarna nemen we contact met je op om het interview, indien mogelijk, in te plannen.

Verzoeken voor interviews met spelers en/of trainer(s) en het filmen/fotograferen van trainingen dienen uiterlijk de week voorafgaand aan de week van de verzochte media-activiteit kenbaar te worden gemaakt via pers@az.nl. In alle andere gevallen kunnen verzoeken niet gehonoreerd worden.

Teksten inzien
De communicatieafdeling heeft het recht om teksten voor publicatie in te zien en feitelijke onjuistheden te wijzigen.

Persmoment hoofdtrainer
AZ heeft elke laatste werkdag voor een wedstrijd een persmoment met de hoofdtrainer in de persruimte, de bestuurskamer of digitaal.

Faciliteiten

Mixed zone
Na afloop van de wedstrijd hebben de media in de mixed zone van het AFAS Stadion de gelegenheid om spelers vragen over de gespeelde wedstrijd te stellen. Onze persvoorlichter is in de mixed zone aanwezig om aanvragen in ontvangst te nemen. 

In de mixed zone staan backdrops. Dit zijn borden en banners met daarop de sponsoren van AZ. Alle (online) televisiemedia dienen hun camera zo op te stellen dat deze backdrops achter de geïnterviewde in beeld zichtbaar zijn.

Persruimte
De Co Adriaanse Persruimte bevindt zich op de begane grond van het AFAS Stadion en is te bereiken via ingang 9. De persruimte biedt 50 zitplaatsen/werkplekken aan journalisten en fotografen. Hier vinden ook persconferenties plaats.

Perstribune
De perstribune bevindt zich op de Victorie-tribune en is eenvoudig te bereiken via de Co Adriaanse Persruimte. De perstribune heeft honderd plaatsen voor de schrijvende pers.

Internet
In het AFAS Stadion kunt u gebruikmaken van een gratis WiFi-verbinding. De inlogcode wordt verstrekt in de persruimte.

Liveverslag

Via Twitter houden we je tijdens wedstrijden van AZ van de eerste tot de laatste minuut op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Daarnaast is het ook mogelijk om bij officiële duels live mee te luisteren via AZ Radio.