Alkmaar Zaanstreek Foundation

AZ is zich bewust van haar maatschappelijke functie, binnen maar zeker ook buiten het veld. AZ hoort bij Alkmaar en de regio. Het AFAS Stadion is een ontmoetingsplaats voor alle lagen van de bevolking, ongeacht leeftijd, sekse of afkomst.

AZ is zich daar zeer van bewust en daarom steunt AZ structureel diverse maatschappelijke projecten om de betrokkenheid bij de samenleving te tonen, landelijk maar vooral in de regio.

Alkmaar Zaanstreek Foundation
Met ingang van 1 juli 2022 verwelkomt AZ Kansino als hoofdpartner. Binnen de contouren van deze samenwerking zullen AZ en Kansino gezamenlijk een actieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van de voetbalclub. Deze initiatieven worden ondergebracht in de ‘Alkmaar Zaanstreek Foundation’.  Op shirts voor fans onder de 18 jaar zal tevens het logo van deze nieuwe foundation te zien zijn.

“Met dit gezamenlijk op te zetten initiatief kunnen we meerdere maatschappelijke doelen ondersteunen” aldus Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. “Welke initiatieven dat zijn, zal op korte termijn worden gepresenteerd. Naast een initiële gezamenlijke financiële bijdrage, zal AZ ook per verkocht shirt een afdracht doen aan de foundation.”

AZ heeft drie pijlers met betrekking op de projecten die AZ bezighoudt. Kies hieronder een categorie om te weten te komen op welke manier AZ zich met een pijler bezighoudt.

Gezondheid

Participatie

Duurzaamheid