AZ Onder 15 verspeelt zege op Utrecht

AZ Onder 15 verspeelt zege op Utrecht

Gepubliceerd op 09 februari 19, 12:12

ZAANSTAD- AZ Onder 15 heeft zaterdag een overwinning uit handen gegeven. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld kwam tegen FC Utrecht op een 2-0 voorsprong, maar zag de bezoekers tegen de verhouding in langszij komen: 2-2. 

AZ kwam sterk uit de startblokken en drukte de Domstedelingen met de rug tegen de muur. Dit resulteerde in kansen voor Bayron Strijdonck, Aethan Yohannes en Tymen Niekel. De trekker werd echter pas in de 26e minuut met succes overgehaald. Strijdonck werd vrijgespeeld en rondde koelbloedig af. 

Overzijde
Na de onderbreking verdubbelde Strijdonck al snel de voorsprong met een fraaie actie. AZ kreeg hierna via Niekel nog kansen op een derde treffer, maar doelman Sep van der Heijden voorkwam dit. Na een uur maakte Utrecht plotseling de aansluitingstreffer. AZ zocht naar de beslissing en had een strafschop moeten krijgen toen Strijdonck naar de grond werd gewerkt. Het doelpunt viel echter aan de overzijde, waardoor Utrecht een gestolen punt pakte.

Van Zijtveld: 'Moeten onszelf belonen'
“Utrecht komt in de tweede helft met opportunistisch spel op gelijke hoogte”, zag Van Zijtveld. “We balen van dit resultaat, maar kunnen wel tevreden zijn met het vertoonde spel. Het opbouwen onder druk was goed, de juiste mensen kregen de bal en we creëerden kansen. Alleen moeten we onszelf in de tweede helft belonen door er 3-0 van te maken. Zo werd ons een penalty onthouden en zagen we een inzet van de lijn gehaald worden. Maar als je je kansen niet afmaakt, win je terecht niet.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN: 
AZ Onder 15 – FC Utrecht Onder 15 2-2 (1-0)

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers, Daniel Beukers, Maxim Dekker, Jesse Buurmeester; Dave Kwakman, Tymen Niekel, Tom Kerssens; Ro-Zangelo Daal (67. Radjenio Fonseca), Aethan Yohannes, Bayron Strijdonck.

Scoreverloop: 26. Strijdonck 1-0, 43. Strijdonck 2-0, 60. Streng 2-1, 64. Streng 2-2. 

Tekst: AZ Media / Mitchell Burger
Foto's: Herbert Dekkers

Wedstrijd

2
0117 Landelijke Onder 15 competitie (voorjaar A-cat)
AZ - FC Utrecht
zaterdag 9 feb 2019, 10:30
Wedstrijd informatie
2