Jansen: 'Prijs me gelukkig'

Gepubliceerd op 26 januari 21, 16:01

ZAANSTAD- Pascal Jansen schoof dinsdagmiddag aan voor een digitaal persmoment. De oefenmeester sprak onder meer over het aanstaande thuisduel met FC Utrecht, de zege op Feyenoord en het goede spel van Fredrik Midtsjø en Albert Gudmundsson. 

AZ legde in De Kuip een sterke partij op de mat en won met 2-3. “Het was mooi om te zien”, vertelt Jansen. “Bij de opbouw naar de eerste goal was bijvoorbeeld elke pass raak. Dat is bijzonder. Die snelle combinaties door het midden zie ik graag.”

Van grote waarde
Gudmundsson speelde als aangever een belangrijke rol bij de openingstreffer van Jesper Karlsson. “Hij heeft zondag laten zien waartoe hij in staat is. Feyenoord had veel moeite hem te verdedigen.” De IJslander kwam tegen de Rotterdammers vanaf de rechterflank, maar is op meerdere posities inzetbaar. “Albert is een veelzijdige speler en kan ook als aanvallende middenvelder of spits van grote waarde zijn.”


Onnavolgbaar
Ook Midtsjø kreeg - met name van de landelijke pers - veel lof. De Noor gaf een fraaie assist op de 1-2 van Myron Boadu. Jansen: “Hoewel hij wat minder in de spotlights komt, is hij een fantastische speler. Hij doet onnavolgbare dingen op plekken waar je het niet verwacht. Dat doet hij aan de bal, maar ook in het druk zetten en de duels. Hij is voor ons heel belangrijk en ik prijs me gelukkig met Fredrik in de selectie.”

FC Utrecht
De Alkmaarders maakten tegen Feyenoord goed gebruik van de ruimtes op het veld. Van FC Utrecht - waartegen AZ een maand geleden nog speelde - verwacht Jansen die ook enigszins te krijgen. “We hebben de beelden van voorgaande wedstrijden geanalyseerd en daarin herkennen we bepaalde ruimtes. Ik vond FC Utrecht ook goed aan de bal, maar ze hebben de laatste wedstrijden een wat ander gezicht laten zien. Het is dus de vraag wat ze vanuit hun verdedigende organisatie doen.”  

De Wit en Svensson
Tot slot gaf Jansen ook een update over de geblesseerde Dani de Wit en Jonas Svensson. “Dani heeft vanmorgen individueel op het veld getraind en dat deed hij met een grote glimlach. Jonas is in de gym nog iedere dag hard aan het werk. Ik hoop dat hun herstel niet lang meer duurt, maar we moeten geduld hebben.”


Live
AZ - FC Utrecht begint woensdag om 18:45 uur. De wedstrijd in het AFAS Stadion is live te zien op ESPN 2 en te volgen via het Twitter-account van AZ. 

Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - FC Utrecht
woensdag 27 jan 2021, 18:45
Wedstrijd informatie
1