Off-day AZ Onder 16

Off-day AZ Onder 16

Gepubliceerd op 12 september 20, 13:44

ZAANSTAD- AZ Onder 16 is zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Tim Roest verloor op het AFAS Trainingscomplex met 1-2 van Alphense Boys. 

De bezoekers trokken al snel een muur op voor het eigen strafschopgebied en lieten AZ het spel maken. De thuisploeg zorgde vooral voor veel dreiging en kwam in de eerste helft tot één grote kans. Rio Robbemond kwam vrij voor doel, maar schoot op het been van Niels Gehlen. 

Counter
Na de pauze was AZ'er Nelson Egah dicht bij de openingstreffer, maar die viel niet veel later aan de overzijde. Steve Eijgendaal schoot bij de tweede paal een voorzet achter Arouna Kabba. AZ kwam zes minuten later met het antwoord toen Egah scoorde met een vrije trap. AZ voerde de druk verder op en kreeg via Egah en Adam Ait Ali Oulhaj flinke kansen. In de slotfase was het toch weer Alphense Boys dat uit een counter toesloeg: 1-2. 

Roest: 'Te laag tempo'
"We waren niet genoeg op zoek naar mogelijkheden om in scoringspositie te komen", vertelde Roest. "We hadden steeds de bal, maar alles ging in een te laag tempo. Daarin missen we de gretigheid doelpunten te maken en staan toe dat de tegenstander in de omschakeling kan scoren."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - Alphense Boys Onder 16 1-2 (0-0)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Mathijs Menu, Mardoché Hiddinga, Diede van Schouwenburg, Giuseppe Boussetta (56. Nick Tuijn); Kees Smit, Ezra Punselie, Rio Robbemond (56. Adam Ait Ali Oulhaj); Lev Lenssen (56. Zenil Kanga), Jereno van Gom (74. Tjeard Wierda), Anthony Smits (44. Nelson Egah).

Scoreverloop: 57. Eijgendaal 0-1, 63. Egah 1-1, 75. Geoffery 1-2. 

Foto's: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

Wedstrijd

1
Landelijke Onder 16 competitie
AZ - Alphense Boys
zaterdag 12 sep 2020, 12:30
Wedstrijd informatie
2