Oefenwedstrijden
woensdag, 05 augustus 2020
19:00

WEDSTRIJD: PEC Zwolle - AZ

ALKMAAR- AZ oefent tijdens het trainingskamp in Epe tegen PEC Zwolle. Het oefenduel met de Blauwvingers wordt afgewerkt achter gesloten deuren. 

ALKMAAR- Voor AZ staat zaterdag 1 augustus de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. In het kader van FOX Sports Eredivisie Comeback is FC Utrecht de tegenstander. Het oefenduel in Stadion Galgenwaard wordt achter gesloten deuren gespeeld, maar is live te zien op FOX Sports.

De ploeg van John van den Brom heeft een kleine metamorfose ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Zo vertrokken onder anderen de gehuurde Jeroen Zoet, Issah Abass en Kristoffer Peterson. De contracten van Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson liepen af, terwijl Vaclav Cerny aan FC Twente is verhuurd. Daar tegenover stond de komst van Django Warmerdam (FC Groningen) en wordt Justin Hoogma opnieuw gehuurd van 1899 Hoffenheim. Ook een handvol huurlingen keerde terug in de Domstad.

Oefencampagne
FC Utrecht oefende eerder al tegen de Belgische clubs Royal Antwerp FC (0-0) en KRC Genk (3-3).

Genk
AZ trapte afgelopen zaterdag de oefencampagne, ondanks veel kansen, af met een nederlaag in het AFAS Stadion. Genk was door een rake strafschop van voormalig Utrecht-speler Cyriel Dessers met 0-1 te sterk.


Oefenwedstrijden
Voor de ploeg van Arne Slot staan op dit moment nog drie oefenwedstrijden op het programma. 5 augustus wordt tijdens het trainingskamp in Epe geoefend tegen PEC Zwolle, 15 augustus is grootmacht AS Monaco op bezoek in Alkmaar. Op 29 augustus is ADO Den Haag de tegenstander.


Eredivisie
12 september reist AZ opnieuw naar Stadion Galgenwaard. Dan is FC Utrecht de tegenstander bij de aftrap van het Eredivisie-seizoen 2020-2021.